Hét inhuurhandboek van Nederland

Een praktisch naslagwerk met een stevig theoretisch fundament, waarmee u direct aan de slag kunt met professionaliseren van uw inhuur. Een onmisbaar handboek voor lijnmanagers, directies, HR-professionals en inkopers.

Vraag exemplaar aan

Vraag nu een gratis exemplaar aan

‘Professioneel inhuren van externe arbeid’ is het enige handboek waarin alle aspecten van de Nederlandse flexmarkt aan bod komen en – waar mogelijk – met CBS-cijfers worden onderbouwd.

Dit boek biedt een uniek perspectief omdat de inhurende organisatie centraal staat. Uitzenden, detacheren, payrollen, zzp en bemiddelen, alle vormen van externe arbeid passeren uitgebreid de revue. Hierbij wordt ook ruimschoots aandacht besteed aan het businessmodel van de diverse aanbodvormen.

Het boek is te koop via Bol.comManagementboek.nlBruna.nl en AKO.nl. Ben jij lijnmanager, directie, HR-professional of inkoper? Dan kun je gratis een exemplaar bij ons aanvragen!

Vraag nu een gratis exemplaar aan

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Professioneel inhuren van externe arbeid

In negen kernachtige hoofdstukken beschrijven de auteurs onder meer de vraag- en aanbodzijde van de markt, het profiel van de externe arbeidskracht, relevante wet- en regelgeving en de trends die de flexmarkt de komende tijd zullen vormen. Dankzij een integraal raamwerk voor externe inhuur, het schillenmodel en vier mogelijke inhuurconstructies kan elke organisatie de externe inhuur op een professionele manier organiseren of desgewenst uitbesteden.

Bekijk hoofdstukken

Paul Oldenburg

Paul Oldenburg (1969) was bij Syntegra en Flex Groep Nederland verantwoor-delijk voor het inzetten en ontwikkelen van adviseurs, interim-managers en projectmanagers. Als medeoprichter van Evita Particuliere Zorg verkende hij al in 2003 de mogelijkheden van de inzet van verschillende flexvormen. Ervaring met de inzet van flexibele arbeid deed hij ook op als directeur van twee kleine internationale uitzendbureaus. Sinds 2009 is Oldenburg verbonden aan Staffing Management Services. In dit boek combineert hij zijn belangstelling voor het functioneren van markten en organisaties (transactiekostentheorie) met zijn praktijkervaring op het gebied van het organiseren van de flexibele schil.

Max Boodie

Max Boodie (1964) startte zijn carrière bij Berenschot waar hij in 1997 de inkoop-adviesgroep oprichtte. In 2005 startte hij DPA Supply Chain samen met het beursgenoteerde DPA. Bij DPA Supply Chain was Max actief op het gebied van detachering, advies en werving en selectie voor inkoop en supply chain management. Sinds 2011 is Boodie als investeerder betrokken bij de opstart of doorstart van bedrijven. Daarnaast is hij part time promovendus aan de Rijksuniversiteit Groningen waar hij onderzoek doet naar het gedrag van inkopers en de interne klanten van inkoop. Boodie is auteur van vele columns en artikelen. Van zijn hand verscheen ook een aantal boeken over benchmarkstudies en verschillende bundels met columns.

Rob de Laat

Rob de Laat (1966) is sinds 1989 actief in de wereld van flexibele arbeid. Als directielid bij de Rijnhaave Groep verbaasde hij zich over het gebrek aan regie op inhuur bij organisaties. Grote vraagtekens plaatste hij toen al bij het ontbreken van alignment tussen de organisatiedoelstellingen en de persoonlijke doelen van de ingezette flexprofessionals. Sinds de verkoop van detacheringsbureau. Flex Groep Nederland heeft hij zijn handen vrij om zich te richten op het verwezenlijken van zijn droom: het creëren van een transparante en flexibele arbeidsmarkt, waar de belangen van inlener, dienstverlener en flexwerker in balans zijn.

Peter Donker van Heel

Peter Donker van Heel Phd (1956) is partner van De Beleidsonderzoekers. In de afgelopen decennia heeft hij ruim 500 onderzoeken afgerond op het gebied van de factor arbeid. Voorbeelden zijn onderzoeken naar uitzendwerk, payrollwerk en andere driehoeksrelaties, motieven van werkgevers en werknemers om te kiezen voor een bepaalde contractvorm en evaluaties van arbeidsmarktbeleid en arbeidsmarktmaatregelen.

Vraag nu een gratis exemplaar aan

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.