De zzp’er bestaat wél. Feiten over zelfstandigen zonder personeel

Met dit rapport – dat door onafhankelijk kennisplatform ZiPconomy is opgesteld – zetten we waardevolle feiten, cijfers en inzichten over de zzp’er op een rij. Het doel: de heterogeniteit en diversiteit van de doelgroep in kaart brengen en het publieke debat over de arbeidsmarkt naar een hoger niveau tillen.

Download rapport

Verkeerde data & interpretaties kleuren debat over toekomst zzp'er

Het politieke debat over de toekomst van de zzp’er op de arbeidsmarkt wordt gevoerd op basis van verkeerde data en misinterpretaties. Dit blijkt uit een publicatie van onafhankelijk kennisplatform ZiPconomy, dat in opdracht van HeadFirst Group en ONL voor Ondernemers de heterogeniteit en diversiteit van de zzp-populatie in Nederland in kaart heeft gebracht. Lees hier het gehele persbericht.

Zzp'ers bestaan natuurlijk, maar zijn niet te vatten in een definitie

‘De zzp’er bestaat niet’ is een cliché dat de afgelopen jaren regelmatig terugkomt in het politiek-maatschappelijk debat. Het geeft aan dat de totale groep van meer dan een miljoen zelfstandigen zonder personeel zeer divers is. Denk aan freelance tekstschrijvers, interim-managers en pakketbezorgers. Dan zijn er ook nog de bakkers op de hoek, de kunstenaars, de zelfstandig werkende therapeuten. Lees meer op ZiPconomy.

Om het debat over zzp’ers naar een hoger niveau te tillen zijn de juiste cijfers cruciaal

Han Kolff, voorzitter van de board van HeadFirst Group ging in gesprek met BNR Radio over het rapport. Luister het interview terug via onderstaand fragment.

Partners

Download rapport

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.