Sinds een aantal maanden kunnen werkenden gebruikmaken van een STAP-subsidie. Budget – maximaal € 1.000 per jaar – om een opleiding, training of cursus volgen. Een zeer gewenste ontwikkeling, zo blijkt uit de grote vraag. Zowel de eerste als de tweede tranche waren binnen no-time vergeven. Zelf kunnen beslissen over de ontwikkeling tijdens een loopbaan is belangrijk doordat banen verdwijnen, processen worden geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Hierdoor veranderen de vereiste vaardigheden snel.

Het vraagt van werkenden om continu te investeren in het gericht ontwikkelen van kennis en vaardigheden om zo continu waarde te kunnen blijven toevoegen aan een werk- of opdrachtgever. Zelfstandigen die bewust kiezen voor het ondernemerschap besteden echter – in vergelijking met medewerkers in vaste dienst – aanzienlijk minder uren aan scholing en ontwikkeling.

Ontwikkelen ‘on the job’

Hoogopgeleide zzp’ers zijn intrinsiek gemotiveerd zichzelf te ontwikkelen, maar baseren zich hierbij vooral op bestaande vakkennis en ervaringen. Zij hebben ruime werkervaring die ze projectmatig inzetten bij opdrachtgevers. Ontwikkelen ‘on the job’ is wat ze dagelijks doen, daar wordt de basis gevormd, maar gericht kennis aanvullen met opleiding en training is noodzakelijk.

Daarom faciliteren wij zelfstandigen met ons opleidingsplatform Select Academy bij persoonlijke ontwikkeling en continu leren. De regie blijft vanzelfsprekend bij de ondernemer, die is niet voor niets ondernemer geworden, maar we achten het onze taak continu leren zo aantrekkelijk mogelijk te maken om professionals vooruit te sturen naar hun volgende droomrol.

Over Select Academy
De opleidingsomgeving, door HeadFirst Group gerealiseerd in exclusieve samenwerking met het continuous learning platform MyCademy, biedt vakinhoudelijke trainingen van ‘world leading’ aanbieders op het gebied van onder andere IT, management en finance. Professionals kunnen op ieder gewenst moment, onbeperkt online trainingen, virtuele labs en kennissessies volgen. Het Select Academy abonnement is een van de voordelen van de Select Professionals & Partners services, het platform van HeadFirst Group.

Naast de mogelijkheid om via HeadFirst Group uitdagende opdrachten te verwerven, kunnen zp’ers en leveranciers van professionals naar eigen wens gebruikmaken van de services voor onder andere administratieve ondersteuning, versnelde betaling van facturen, collectiviteitskorting op verschillende verzekeringen en voordelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.