De NS heeft op dit moment ongeveer 1.100 vacatures. Voor in de trein, maar ook voor IT of op kantoor. Een van de oorzaken: krapte op de arbeidsmarkt. Niet alleen vast personeel is schaars, ook de grenzen voor de flexibele arbeidsmarkt zijn bereikt. Het aantal aanbiedingen op opdrachten voor hoogopgeleid werk is gekelderd en detacheerders zijn uitverkocht.

Om in deze tijd talent te kunnen werven, binden en boeien is het noodzakelijk voor organisaties om alle zeilen bij te zetten. Het dwingt op een integrale manier te kijken naar de gehele arbeidspopulatie. De contractvorm is minder relevant, het juiste talent binnenhalen staat voorop. Een zwakke employer branding wordt door organisaties momenteel gecompenseerd door het aannemen van hordes recruiters. Terwijl het antwoord ligt in datagedreven wervingsmethoden en het benaderen van alternatieve doelgroepen, zoals talent in het buitenland of met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wie tijdelijk iemand nodig heeft voor het testen van een applicatie, kan door het extern inhuren van een professional met autisme heel goed uit de brand geholpen worden. Daarvoor hebben wij bijvoorbeeld samenwerkingen met detacheringsbureaus, gespecialiseerd in het begeleiden van autisten bij hun werk. Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om als HR-dienstverlener een inclusieve en gelijkwaardige omgeving te creƫren voor professionals.