Als we willen dat er verandering komt, moeten mannen deelnemen aan het gesprek. Daarom publiceren we samen met @BrandedU een whitepaper, waarin de conclusies van Men as Advocates for Women’s Visibility zijn gebundeld. Deze drukbezochte Summit vond in juni plaats in ons hoofdkantoor in Hoofddorp, waarbij zowel Chairman of the Board Han Kolff en CEO Marion van Happen op het podium stonden.

Deze whitepaper is geschreven om licht te werpen op de verhalen en voorbeelden van mannen die hun leiderschapsposities hebben ingezet om gendergelijkheid in hun eigen organisaties te beïnvloeden. BrandedU verzamelde deze leiders om meer mannen te inspireren en te beïnvloeden, vooral die in machtsposities, om bondgenootschap en advocacy op te nemen om gendergelijkheid te bestendigen. De onderstaande lijst vat de verschillende strategieën samen die werden besproken:

  • Strategie #1- Je privilege gebruiken: Gebruik je privilege om deuren te openen voor vrouwen.
  • Strategie #2- Een veilige ruimte creëren om authentiek te zijn: Hou jezelf verantwoordelijk verantwoordelijk om inclusieve ruimtes te creëren.
  • Strategie #3- Begin met het breken van de regels: Gebruik je positie als poortwachter om de regels te veranderen, of beter, ze te breken!
  • Strategie #4- Beoefen nieuwsgierigheid: Stel vragen, zelfs de ongemakkelijke.
  • Strategie #5- RESPECT. Wees degene die je emoties toont.

Natuurlijk is dit geen uitputtende lijst van acties die door mannelijke leiders kunnen worden ondernomen om te pleiten voor de zichtbaarheid van vrouwen en gendergelijkheid. Het is een lijst die is samengesteld aan de hand van inspirerende verhalen en ervaringen van mannen die de hierboven beschreven stappen hebben gezet en veranderingen binnen hun eigen organisaties hebben beïnvloed. We hopen dat het jou ook inspireert!

Lees hier de gehele whitepaper