HeadFirst Group brengt de samenwerking met insurtech Alicia, gespecialiseerd in embedded verzekeringen voor zzp’ers, naar België. De HR-tech dienstverlener zet daarmee een volgende belangrijke stap in de verder reikende strategie richting een internationale platformorganisatie. Florine Onderwijzer, Managing Director Professionals & Partners services bij HeadFirst Group: “Dankzij onze oplossing kunnen nu ook zzp’ers in België razendsnel en goed verzekerd aan een opdracht starten. ”

Ontzorgen van zzp’ers
Het partnership bouwt voort op de ambitie om ondersteuning te bieden aan professionals. Niet alleen bij het vinden van uitdagende opdrachten, maar ook bij het optimaliseren en zo eenvoudig mogelijk maken van de eigen bedrijfsvoering. Daar hoort volgens Marijn Moerman, CEO en mede-oprichter van Alicia, ook het zorgdragen voor de juiste verzekeringen bij: “Naast de flexibiliseringstrend in Nederland, blijft ook het aantal freelancers in België stijgen: het afgelopen jaar met 7 procent tot bijna 200.000. Tegelijkertijd neemt de verzekeringsgraad af. Zzp’ers zijn onvoldoende bekend met de risico’s en het vinden van een passende verzekering is een flinke zoektocht.”

Dat is volgens Onderwijzer precies waar Alicia het verschil maakt. “Samen is een schaalbaar proces ontwikkeld voor het aanbieden van kwalitatief hoogstaande verzekeringsproducten. Dankzij de volledige digitalisering, is er meer tijd voor persoonlijk contact wanneer dat ertoe doet en zijn we in staat om ook zzp’ers buiten onze eigen landsgrenzen uitgebreidere ondersteuning te bieden. Deze volgende stap in onze samenwerking sluit daarmee perfect aan bij onze internationale ambities voor onze services voor professionals.”

On-demand en embedded oplossingen
Begin 2022 sloeg HeadFirst Group met haar platform Select de handen ineen met Alicia. Zij biedt embedded oplossingen voor relevante verzekeringen en dienstverlening die met behulp van API’s geïntegreerd beschikbaar wordt gesteld via aangesloten platformen.

Alle zzp’ers die via HeadFirst Group van opdrachten worden voorzien, kunnen zich in één keer verzekeren voor tal van onderwerpen, als onderdeel van het totale pakket aan services dat HeadFirst Group al jaren aanbiedt. “Ons doel is het samenstellen van het meest ideale pakket aan diensten die professionals primair nodig hebben om ondernemer te zijn en zich volledig te kunnen focussen op hun core business. Door het collectieve inkoopvoordeel krijgt een zelfstandige aantrekkelijke en flexibele producten voor een lagere prijs dan wanneer alles los aangeschaft wordt bij verschillende dienstverleners.”