Onder leiding van ONL-oprichter Hans Biesheuvel spraken CEO’s Han Kolff (HeadFirst Group), Jeroen Zwinkels (Manpower) en Dominique Hermans (Randstad) en voorzitter Cristel van de Ven van Vereniging Zelfstandigen Nederland over de toekomst van de arbeidsmarkt. De ronde tafel is nu terug te bekijken.

Deel 1

De arbeidsmarkt wordt flexibeler. Deze trend zal zich de komende jaren door blijven zetten. Het vaste contract is daarbij niet de oplossing en politiek Den Haag moet zich bewust worden van deze ontwikkelingen. Wat is de rol van flexbedrijven in deze ontwikkeling en hoe kunnen wij Den Haag ondersteunen?

Stelling: Flexibilisering van de arbeidsmarkt zorgt voor heel veel baanonzekerheid, een groter verschil tussen arm en rijk en het stimuleert schijnzelfstandigheid.

Bekijk de video hier

 

Deel 2

De focus in Den Haag ligt vooral op het aanpakken van schijnzelfstandigheid. Alhoewel het een zeer kleine groep is, zijn we daar niet op tegen. Hoe kunnen we schijnzelfstandigheid bestrijden, maar tegelijkertijd échte ondernemers de ruimte blijven bieden?

Stelling: Het invoeren van een sociaal basisstelsel voor alle werkenden biedt zekerheid voor degenen die dat nodig hebben en geeft een basis voor ondernemerschap aan degenen die dat willen.

Bekijk de video hier

 

Deel 3

Welke rol kunnen grote HR-dienstverleners binnen de flexbranche spelen bij het duurzaam inzetbaar houden van mensen op de arbeidsmarkt? Hoe kunnen we flexwerkers en zelfstandigen opleiden/training geven en begeleiden van baan naar baan?

Stelling: Opleiding en persoonlijke ontwikkeling is de verantwoordelijkheid van de zzp’er en de flexwerker zelf.

Bekijk de video hier