De ICT-dienstenorganisatie van Belgische publieke instellingen Smals gunt de raamovereenkomst voor het vinden en beheren van externe ICT-professionals aan ProUnity, het Belgische HR-techbedrijf dat onderdeel is van HeadFirst Group. De raamovereenkomst is ingegaan op 1 januari 2023 en heeft een looptijd van vier jaar. Simone Groeneveld, Director MSP services bij HeadFirst Group: “Dit biedt grote kansen voor zzp’ers en detacheerders in de Benelux om hun kennis aan te bieden aan tientallen Belgische overheidsorganisaties.”

“De Belgische overheden investeren fors in technologie en innovatie, met het oog op een betere dienstverlening aan burgers en ondernemingen. Om dit te ondersteunen gaat Smals dit jaar op zoek naar zo’n 400 nieuwe medewerkers. Tegelijk vullen we onze projecten en diensten aan met tijdelijke ICT-expertise. Met ProUnity geven we een grote groep professionals een toegangspoort te werken aan uitdagende opdrachten, in allerlei domeinen, met gelijke kansen voor iedereen”, licht Donald De Keyser, Management Controller bij Smals, toe.

Mooie kansen voor professionals
Nu al publiceren een vijftigtal overheidsorganisaties dagelijks opdrachten op het ProUnity-platform. Tot de huidige gebruikers behoren onder andere het Federaal Parlement, de Federale overheidsdiensten van Financiën, Justitie, Binnenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking, de Waalse overheid, en ook Sciensano, RIZIV, RVA, Forem, Actiris, de Federale Politie en het Centrum voor Cyber Security.

ProUnity maakt de toegang tot deze opdrachten snel en eenvoudig voor een aanbod van professionals, zzp’ers en in dienst van detacheerders, in de Benelux. Door slim gebruik te maken van de combinatie van zijn uitgebreide marktplaats en VMS-platform kunnen hun talent inzetten bij Smals en haar leden. Het ProUnity-platform bewaakt de volledige samenwerking, vanaf de publicatie van nieuwe opdrachten en het beheer van de contracten en tijdsregistratie tot rapportering en facturering, met strikte inachtneming van de Belgische fiscale en sociale wetgeving.

“ProUnity is een innovatief techbedrijf, met gevoel voor persoonlijke aanpak. Deze perfecte balans tussen tech en touch is essentieel in onze dienstverlening en branche”, licht Simone Groeneveld toe. “Toen we ProUnity in juli 2022 in onze groep verwelkomden, wisten we dat ze in staat waren tot dit soort commerciële successen. Een groot compliment voor het ProUnity-team. Dit is een belangrijke stap in onze verder reikende strategie richting een internationale platformorganisatie.”