Hoe zou het met de MSP–spelers in Nederland en België gaan? Hoe ervaren zij de vele turbulenties in de arbeidsmarkt en de onvoorspelbare economie in (post) coronatijden? Wat zijn de uitdagingen waar zij voor staan en hoe spelen ze daarop in? Zomaar wat vragen die NextConomy & ZiPconomy stelden in aanloop van het 5de onderzoekrapport naar MSP-aanbieders in Nederland en België. Zo ook aan de HeadFirst Group merken Staffing MS en Sterken.

Het rapport biedt een gedetailleerd overzicht van de spelers in beide landen, worden de recente trends en ontwikkelingen in dit deel van de arbeidsmarkt geschetst en biedt de Kieswijzer hulp om met kennis en inzicht een onderbouwde keuze te maken in een mogelijke MSP-partner. Deze informatie wordt voorafgegaan door een stevig hoofdstuk over hoe er wordt aangekeken tegen de definitie van een MSP, hoe een MSP zich verhoudt tot overige dienstverlening rond het inhuren van extern talent en hoe de MSP-markt zich ontwikkelt.

Binnen Europa zijn zowel Nederland als België bij de ‘early adopters’ en bij de grootgebruikers van MSP-programma’s. Toch blijkt er een substantieel verschil in invulling van de diverse MSP – programma’s te zijn. MSP’s passen hun diensten immers voortdurend aan en evolueren mee met veranderende klantvragen, technologische toepassingen en innovaties. In het rapport wordt de ontwikkeling geschetst van een MSP 1.0 naar een volwassen, doorontwikkeld MSP 4.0 – programma. Aangevuld met informatie over MSP-consultancy bedrijven die organisaties ondersteunen met het maken van keuzes en de zo cruciale implementatie-fase.

De deelnemers
Aan deze editie hebben, naast Staffing MS en Sterksen, nog 15 MSP-dienstverleners meegewerkt. AgileOne, CXC Global, Hays Talent Solutions, Talent Solution, Brainnet, Randstad Sourceright, Pontoon, De Staffing Group, ProUnity, Solvus, Maandag Managed Services, Het Flexhuis, Flextender, OneStopsourcing en Profile Group. Samen vertegenwoordigen deze deelnemende partijen naar schatting 80% van alle door MSP’s beheerde spend in Nederland en België.

Waar vind je het rapport?
Ben je op zoek naar inspiratie om het beheer van jouw ingehuurde talenten al dan niet uit te besteden aan een MSP–partner? Dan vind je in dit unieke onderzoeksrapport zeker veel inzichten en inspiratie om je te oriënteren en het gesprek goed voorbereid aan te gaan. Download gratis op de website van ZiPconomy.